Organisatie

Panta Rhei is een professionele lerende organisatie, waarin niet alleen de ontwikkeling van kinderen, maar ook die van medewerkers hoog in het vaandel staat. Dit vraagt regelmatige scholing, een goede communicatie, een veilige werksfeer en aandacht voor persoonlijke behoeften.

Panta Rhei heeft drie locaties: één aan de Don Sartostraat en één aan de Galjoenstraat en één aan de Lanciersstraat.

Adaptief onderwijs staat bij ons centraal: het onderwijs wordt zo optimaal mogelijk afgestemd op de leer- en ontwikkelingsbehoeften van alle leerlingen in elke fase. Op basis van structuur, veiligheid, respect en vertrouwen dagen we het kind uit om zich te ontwikkelen tot een zelfstandig persoon die eigen verantwoordelijkheid kan dragen. Een doorgaande ontwikkelingslijn van groep 1 t/m 8 moet dit proces waarborgen. Hiervoor gebruiken wij de methode ‘Goed Gedaan’ in alle groepen.

Op onze school wordt gewerkt met groepen van zowel 1 jaargroep als met 2 jaargroepen bij elkaar. Beide groepssamenstellingen behoren de komende jaren tot de mogelijkheden. In overleg met de MR zijn er afspraken gemaakt over de groepssamenstelling ieder schooljaar. De bedoeling is dat kinderen geen vaste rollen gaan krijgen. Vandaar dat we samenwerking en sociaal-emotionele ontwikkeling stimuleren.